تامین اطلاعات و تولید محتوای سایتها از چالشها و دغدغههای همیشگی صاحبان وبسایتهاست و امروزه همه میدانند بهینهسازی سایت و تولید محتوا میبایست با استفاده از تکنیکهای سئو انجام گیرد. اگر تحلیل درستی از سایتهای رقیب نداشته باشید، نمیتوانید استراتژی درستی هم برای سایت خودتان در نظر بگیرید.
آنالیز سایت چیست ؟
فرایندی است که در آن سایت را از نظر سئو تحلیل و بررسی کرده تا بفهمیم آیا سایت به خوبی برای موتورهای جستجو بهینهسازی شده یا نه. این فرایند شامل بررسی سئوی داخلی سایت ، مباحث تکنیکال سایت و سئو خارجی آن است. در واقع برای آنالیز سایت باید کلیه جنبههای سئو مثل عنوان مطالب و تگهای متا ، کلمات کلیدی هدف ، سرعت سایت ، فایل سایت مپ ، لینکسازی داخلی و لینکسازی خارجی را بررسی کرده و ببینید در کدام قسمتها به خوبی کار نکردهاید و کدام فعالیتها را میتوانید بهبود دهید.
هدف از آنالیز سایت چیست؟
آنالیز سایت این فرصت را در اختیار وبمسترها قرار میدهد تا فرصتهایی که برای ارتقای رتبه سایت برایشان فراهم است، شناسایی کنند. در واقع هدف از آنالیز وب سایت در یک کلام این است که نقاط ضعف و قوت آن مشخص شده تا بتوان برای بالابردن رتبه آن در نتایج جستجو تلاش کرد.
سایت تا چه زمانی باید آنالیز شود؟
آنالیز سئوی سایت کمک میکند مشکلات را بهسرعت شناسایی کرده و برای آنها راهحل پیدا کنیم؛ بنابراین برای اینکه بهترین عملکرد ممکن را داشته باشیم به این فرآیند حیاتی نیاز داریم. چک کردن سئو سایت یکی از اولین اقداماتی است که قبل از شروع هر پروژه سئویی باید انجام دهید، فرقی ندارد سایتتان را بهتازگی راهاندازی کرده باشید یا زمان زیادی از آن گذشته باشد.
بررسی مداوم و اطلاع از وضعیت وب سایت در تدوین برنامه ریزی برای امور سئو سایت امری ضروری می باشد. بررسی سئو سایت یکی از مهم ترین مواردی است که باید آن را همواره دنبال کرده و انجام دهید.
استفاده از یک ابزار حرفه ای و کاربردی برای تحلیل وضعیت و بررسی سئو سایت و شناسائی و اعلام مشکلات صفحات سایت، به شما کمک می کند با صرفه جویی در زمان، بتوانید صفحات سایت خود را مطابق با استانداردهای گوگل بهینه سازی کنید.
در نتیجه وضعیت سئو صفحات سایت شما ارتقا یافته و رتبه کلمات کلیدی سایت شما در گوگل بهبود پیدا می کند و بدین ترتیب بازدیدکنندگان بیشتری وارد سایت شما می شوند
چه موقع سایت باید سریع آنالیز شود ؟
از دیگر زمانهایی که باید به فکر آنالیز سئو سایت باشید، وقتی است که با افت ترافیک و رتبههای سایت مواجه میشوید. در چنین شرایطی باید دلیل اصلی کاهش ترافیک ورودی سایتتان را پیدا کرده و مجددا برای بهبود رتبهبندی صفحات سایتتان یک استراتژی تدوین کنید.
مزایای آنالیز سایت چیست؟
امکان بهبود رتبه سرچ گوگل
بهبود تجربه کاربری
بهبود امنیت سایت
زیبایی ظاهر سایت و گرافیک آن
شناخت فرصتها برای بهبود نرخ تبدیل
شناسایی موانع افزایش نرخ تبدیل
یافتن نقاط ضعف و قوت خود و رقبا
تشخیص مشکلات و نواقص فنی سایت
آشنایی بیشتر با سلیقه و نحوه تعامل کاربران سایت
آشنایی با نحوه اثربخشی محتوای سایت و تلاش برای بهبود آن
چرا باید آنالیز سایت انجام بشود؟
کسب موفقیت در میان رقبا
جذب مشتریان بیشتر و راضی نگه داشتن مشتریان فعلی
برقراری ارتباط بهینه با مشتریان
اصلاح نقاط ضعف سایت
جلوگیری از تهدیدات رقبا
ارتقای کیفیت سایت
در آنالیز سایت چه مواردی باید مورد بررسی قرار گیرد؟
بررسی کامل سئو داخلی و خارجی
بررسی ایندکس شدن صفحات
برسی Robots.txt
سایت مپ
نقشه سایت HTML و XML
وضعیت SSL
کنونیکال نسخه اصلی سایت
اعتبار سنجی صفحات سایت
ریسپانسیو بودن سایت
تحقیقات کلمه کلیدی
بررسی و آنالیز امنیت سایت و صفحه
کنترل DA ، PA و اسپم اسکور سایت ها
بررسی سرعت صفحات سایت
بررسی موبایل فرندلی بودن صفحات
تحقیق کلمه کلیدی
متا تگها
گزارش بهترین محتواهای سایت
آنالیز لینکهای داخلی و خارجی
بررسی ویژه بکلینکهای سایت
لینک های شکسته و اسپم
تجزیه و تحلیل و سئوی تصاویر
ورودی های سایت و جزئیات مربوط به آن
آنالیز اعتبار سایت
امنیت سایت و صفحه
چگالی کلمات کلیدی
کلمات کلیدی پرتکرار و محبوب برای کاربران
تجزیه و تحلیل محتواهای سایت
محاسبه نرخ تبدیل
آنالیز گوگل سرچ کنسول
بررسی ترافیک ارگانیک و رتبه کلمات کلیدی :
یکی از مهمترین فاکتورهایی که در آنالیز سئو باید به آن توجه کنیم، ترافیک سایت است. تجزیه و تحلیل ترافیک سایت به آمار بازدیدکنندگان آن میپردازد و کمک میکند برای بهبود سئو.
بررسی و آنالیز محتوایی سایت :
محتوای سایت باید با اهداف شما ، مخاطب هدف و کلمات کلیدی کسبوکار ، مرتبط باشد. هدف از این بررسی ، افزایش اثربخشی محتوا بر مخاطب ، استفاده درست از کلمات کلیدی، بهبود رتبه در موتورهای جستجو خصوصا گوگل، کاهش خطاهایی نظیر غلط املایی و مشکلات نوشتاری و همچنین برندسازی است.
آنالیز تجربه کاربری سایت :
بررسی رفتار کاربران کمک میکند تجربههای بعدی آنها را بهبود ببخشید و بازدیدکنندگان سایت را حفظ کنید. درک تجربه و رفتار کاربران در مواجهه با سایت میتواند بر نرخ ورود، نرخ تبدیل، نرخ پرش، ترافیک سایت و تعامل با کاربران تاثیرگذار باشد.
آنالیز مشکلات فنی و تکنیکالی :
سرعت بارگذاری
موبایل فرندلی
موانع خزیدن رباتهای گوگل
مسائل امنیتی
بررسی جریمههای دستی در آنالیز سایت :
گوگل با بررسیکردن یک سایت، اگر متوجهی مغایرتداشتن آن با قوانین خود شود، ممکن است دو نوع جریمه برای آن سایت قرار دهد. جریمه نوع اول که به آن الگوریتمی گفته میشود بدون هیچ اطلاع قبلی صورت میگیرد و تنها راه تشخیص آن، کاهش قابل توجه ترافیک سایت است. در حالت دوم جریمههای گوگل بهصورت دستی و توسط ناظران و متخصصان این موتور جستجو انجام میشود. جریمههای دستی در قالب یک گزارش در سرچ کنسول و ارسال ایمیل به مدیران سایت ابلاغ میشوند و امکان بررسی و اصلاح آن وجود دارد.
آنالیز پروفایل بک لینکها :
آنالیز بک لینک به ارزیابی حجم و کیفیت لینکهایی گفته میشود که از سایتهای دیگر به سایت شما ارجاع داده شده است. تحلیل بک لینک باعث میشود تشخیص دهید که چگونه این لینکها روی رتبهبندی شما در موتورهای جستجو تاثیر میگذارند و چه کاری میتوانید برای بهبود پروفایل بک لینک خود انجام دهید.